Zkoušky svařování v ochranné atmosféře

Ve středu 1. prosince proběhly v SOU Svitavy úspěšné zkoušky svařování v ochranné atmosféře metodou MAG pro naše žáky 3. ročníku obor strojní mechanik.

Číst více

Turnaj ve stolním tenisu

V listopadu se na DM konal turnaj ve stolním tenisu ve smíšené čtyřhře. Zúčastnilo se 9 žáků včetně paní vychovatelky. 1. tým získal sladkou odměnu.

Číst více

Exkurze Městského muzea ve Svitavách

Ve čvrtek 21.10. jsme se vydali s žáky prvního ročníku SOU Svitavy, v rámci hodin Ekologie na výstavu s názvem Brouk Pytlík očima entomologa do Městského muzea ve Svitavách. K vidění byla řada preparátů, doplněná o povedené modely, zkameněliny i živé zna

Číst více

Dlabání dýní v Domově mládeže

V říjnu se konalo na Domově mládeže SOU Svitavy tradiční dlabání dýní. Žáci byli velmi kreativní a vyřezali 12 krásných dýní, které byly umístěny v areálu školy. Jsme rádi, že žáky tato zábava zaujala a může ještě celý měsíc dělat radost všem.

Číst více

Spolupráce se základními školami - projektový den v rámci I KAP II

V úterý 12. října se konal v našich dílenských třídách SOU Svitavy projektový den. Žákům Základní školy Svitavy, Riegrova 4 jsme přiblížili práci se dřevem. Každý žák si vyrobil krásnou dřevěnou budku pro sýkorky a mohl si jí odnést domů. Cílem naší sp

Číst více